logo

Första kärleken var riktig, barndomsvänner – den mest uppriktiga. Gräset var grönare och himlen är ljusare – för tio år sedan. Ibland verkar det som om det bästa är kvar tidigare. Men, tänker vi, saknar vi nuet och skapar inte framtiden.

Beryl Markham, den första Kenya -piloten, sa en gång: ”Vänd dig aldrig. Även om det verkar för dig att det var bättre tidigare, är det faktiskt redan dött. Det verkar säkert, erövrat av tiden, men medan du stärker tillbaka förblir framtiden bara en dröm. ".

Är hon rätt? Drar det förflutna alltid oss ​​tillbaka, eller kan du lära dig att dra nytta av det?

Vi alla då och då kastar oss in i minnen, särskilt om de är trevliga, ljusa, lugnande. Men det händer också att det förflutna absorberar oss, och vi ger oss under meningslös fantasi och försöker gå tillbaka och förändra för länge sedan, särskilt om upplevelsen var traumatisk.

Sådana drömmar är dömda eftersom vi är maktlösa här. Som ni vet kommer du inte att vända tiden. När allt redan sägs är det inte bättre att erkänna att vi gjorde allt vi kunde?

Vad hände, inte förändras. Men vi har alltid ett val. Naturligtvis kan du fortsätta att leva i det förflutna, desperat sortera ut händelser och oändligt tänka på vad som måste göras annorlunda. Endast vi måste komma ihåg att detta inte kommer att hjälpa oss. Dessutom kommer det att skada. Att leva i det förflutna betyder att överge nutiden och framtiden. Besatthet av oändliga "vad om" bara dödar vår tid, energi och känslor.

Och du kan också lära dig av din egen erfarenhet. Då finns det en chans att undvika tidigare misstag, fatta beslut och fatta ett val i nuet. När vi lämnar det förflutna accepterar vi det som det är, och vi är redo att släppa vad som var.

Här är sju sätt att dela med det förflutna:

1.Beslut medvetet att lämna det förflutna. Det verkar som om detta uttalande är uppenbart. Faktum är att allt inte är så enkelt. Att bestämma något medvetet betyder att inse vad som hände med dig och förstå hur det påverkade dig. Detta innebär att väga alla alternativ och, efter att ha förstått erfarenhet, gå vidare.

2.Ta ansvar helt. Bara det beror på dig om du kan vända dig till framtiden eller fortsätta att se tillbaka. Detta är ditt val, ditt ansvar.

Fråga dig själv: vad eller vem som håller dig tidigare och varför? Vad känner du, klamrar dig fast vid gamla klagomål och besvikelser? Är det verkligen lättare att leva i minnen från det förflutna, i fantasierna om vad som hände, vad man ska möta verklighet?

När du känner dig säker? Om du agerar på mallen och agerar som alltid, eller försöker förstå situationen och ta reda på vilka åtgärder den egentligen kräver? Kommer du med skäl att inte återvända till den verkliga världen?

Med andra ord, i det förflutna flyttar dig bort från att uppnå mål. Kanske försöker du förneka den smärta och tomhet som du känner på grund av de skador som upplevs.

Vad kommer att hända med dig om du släpper https://www.diveazur.com/hur-man-alskar-ngon-med-bpd/ det förflutna? Din ärlighet kommer att betala av din hundratals. Ve, förluster, ilska, besvikelse kommer att sjunka om du lyckas se situationen tydligare och verklig.

3. Acceptera det förflutna som det är. Denna process kan jämföras med sorgboende. Vanligtvis sägs stadierna i sorgboende när det gäller döden eller förlusten av en nära och kära. Men det händer att förlusten av det förflutna orsakar verklig sorg, och vi sörjer, sörjer förlusten.

Förnekande, ilska, förhandlingar, depression, acceptans. Innan du kommer till det sista steget måste du gå igenom de andra fyra. Jag måste erkänna att det förflutna är det som är. Inte som du vill. Att det inte längre spelar någon roll. När du accepterar verkligheten upptäcker du nya möjligheter, framtidsutsikter och utvidgar medvetandet.

4. Kom med en plan för en snar framtid. Bestäm vad som är det viktigaste för dig här och nu. Och gå vidare. Även om du inte har någon aning om vad din framtid kommer att bli, kan du komma dit du vill om du tar till och med det minsta steget. Kanske kommer du att granska dina prioriteringar. Därför är det nödvändigt att ge olika möjligheter och framtidsutsikter.

Prova något nytt och gå ut ur komfortzonen. Det är bara viktigt att du gör försök, steg, även om de inte är där. Om du inte tydligt ser vägen som du ville gå, spelar det ingen roll. Sätt på en till.

5.Bestäm vad din styrka är. Vad är bra i dig? Vilka är dina talanger, talanger och förmågor? Vad kan du ändra till det bättre? Börja liten, det viktigaste är att göra det. Vad kan du ändra just nu? Vad kan du göra omedelbart?

Istället för att för alltid sätta andra högre än dig själv, och deras önskningar är högre än sina egna, är det bättre att avgöra vad du behöver för att bli lycklig. Omge dig själv av människor som delar dina intressen, förstår vad du är, stöd och uppmuntrar.

6.Att förlåta dig själv och andra. Adjö, du accepterar dina handlingar, sluta skylla dig själv. Vi kränker ibland andra, avsiktligt och av en slump. Men om du drar denna skuld hela ditt liv kommer du inte att gå långt. Fixeringen på tidigare handlingar, händelser och känslor tillåter inte att slappna av, titta på världen med optimism, tillåter dig inte att behandla dig själv vänligt och andra.

Istället för att spendera ett hav av energi och mycket tid på jakt efter svar på frågor som är omöjliga att svara på och korrigera vad som inte längre kan korrigeras, skulle det vara mycket mer användbart att förlåta dig själv och andra handlingar och tankar och Starta ett nytt stadium i livet.

Kanske gjorde du allt du kunde, men det räckte inte. Eller omständigheterna fungerade inte som jag ville. Eller du bedömde felaktigt situationen och en person, förlitar sig på någon som inte kan lita på.

Tillräckligt för att skam dig själv för allt i världen – dra slutsatser och gå vidare.

7.Extrahera en lektion från det förflutna. Allt vi oroar oss i livet, lär oss något nytt om oss själva och om världen. Ironien ligger i det faktum att händelserna och relationerna som gav mest smärta, lär oss bara de mest värdefulla lektionerna.

Rädsla, smärta, besvikelse och sorg är svårt att överleva. När något går fel känner vi oss lurade, hjälplösa, avvisade. Vi tappar tro på oss själva och nära och kära. Jorden går under fötterna och det verkar för oss att vi inte längre kontrollerar vårt öde.

Men om du är redo att studera kan smärtsam erfarenhet ge dig ovärderlig kunskap. Om du har tillräckligt med tålamod och uppmärksamhet kommer du att förstå att det finns många möjligheter och det finns inga gränser för tillväxt. Du kan alltid göra det bästa valet, hitta de bästa alternativen och leva som livet som du vill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *